Blogger Widgets

Recents in Beach

BİR İPHONE SATIN ALMAK İÇİN BÖBREĞİNİ SATAN 17 YAŞINDAKİ ADAM

"Bir iPhone için böbrek satmak" şaka gibi gözüküyor ve birçoğumuz özellikle son zamanlarda iPhone 11'in piyasaya sürülmesiyle sosyal medyada aynı komik tasvirleri gördük. Hepimiz gülünç fikirlere gülerken bir Çinli adam bu durumu ciddiye aldı ve gerçekten uyguladı!

2011 yılında, 17 yaşındaki Wang Shangkun böbreğini karaborsada sattı ve parayı iPhone 4 ve iPad 2 satın almak için kullandı. Şimdi, sekiz yıl sonra, 25 yaşındaki adam saftirik kararına pişman oldu. Kalan böbreğinin de enfeksiyon kaptığı ve çalışmadığı ve yatalak olduğu bildirildi.

iphone almak için böbrek sattı



BÖBREĞİNİ SATILIĞA ÇIKARAN ADAM

Wang Shangkun, Çin'in en fakir bölgelerinden biri olan doğu Anhui Eyaletinden geliyor. 17 yaşında bir lise öğrencisi , bir iPhone satın almak ve arkadaşlarına göstermek, genç çocuk için çok şey ifade ediyordu. Ancak, nakit sıkıntısı çeken ebeveynleri satın almaya gücü yetmedi. Modaya uygun görünme konusundaki umutsuz girişimi onu karanlık bir yola soktu. İnternette gezinirken, Wang Shangkun, rüyasını gerçekleştirmesine yardım edeceğine söz veren üç kişi ile temasa geçti. Çin'deki popüler bir çevrimiçi sohbet platformu olan QQ aracılığıyla iletişim kurdular .


Bir anlaşma yapıldı - Shangkun böbreğini karaborsaya satacak ve istediği Apple ürünlerini almak için para alacaktı. Her şey gizli tutuldu ve ailesi bile bilmiyordu. Operasyon günü 2011 yılının nisan ayında Shangkun, Çin'in güneyindeki Hunan eyaletinde bulunan Chenzhou şehrine gitti. Seyahat planlarını gizli tuttu ve onu iki cerrah, bir hemşire ve asistan yakındaki bir tıbbi tesise götürdü.
iPhone almak için böbreğini satan genç,
Belirlenen yere ulaştıktan sonra aracı, Shangkun'u bir yeraltı kliniğine götürdü. İki cerrah, hemşire ve asistan, yerel hastanelerde çalışıyordu ancak bir yandan yasa dışı organ toplama da yapıyorlardı. Sol böbreğini çıkarmak için komplike bir ameliyat yapıldı ve daha sonra organ karşılığında hastanın aracısına 150.000 RMB(Çin Yuanı) ödendi. Aracı, paranın çoğunu kendine sakladı.Böbreğini satan gence iPad 2 ve bir iPhone 4 satın alan Shangkun'a yalnızca 22.000 verdi.

Japonya'da insan yüzü olan bir balık mı yakalandı? Sizce Bu Gerçek Mi?Garip Balık

Japonya'da insan yüzü olan bir balık mı yakalandı? Sizce Bu Gerçek Mi?Garip Balık


Haberlere çıktığında Shangkun “ Neden ikinci bir böbreğe ihtiyacım olsun ki ? Bir tane yeter. ”derken.Bu sözlerden ne kadar pişman olacağını henüz bilmiyordu. Ameliyattan kısa bir süre sonra, böbrek yetmezliği geliştirdi. Ameliyatın gerçekleştiği kliniğin sağlıksız ortamı, ameliyat sonrası uygun bakım eksikliği ile birlikte diğer böbreğinin de başarısız olmasına neden olan bir enfeksiyona yol açtı. Bugün 25 yaşındaki Wang Shangkun böbrek yetmezliği çekiyor. Tamamen yatalak olduğundan, çalışamıyor veya kendine bakamıyor. Ayrıca düzenli diyalize ihtiyacı var.


Oğlunu pahalı Apple aletleriyle gördükten sonra süphelenen Shangkun'un annesi parayı nereden aldığını sordu. O da böbreklerinden birini sattığını söyledi. Annesi heömen Polisi aradı ve olayı bildirdi. 2012 yılının nisan ayında, üç aracı ve iki doktor da dahil olmak üzere toplam dokuz kişi, Chenzhou Şehri halkı savunucuları tarafından yasadışı organ ticareti ve kasıtlı olarak yaralanmakla suçlandı.
Duruşmada, Wang Shangkun, mahkemeye çıkmak için çok zayıftı. Ancak davayı kazandı ve ailesine 1.47 milyon RMB tazminat verildi. Aracı, üç ila beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan doktorlara her biri üç yıl hapis cezası verildi.

Bu durumun ardından ölümcül hastalığa

Bir zamanlar boylu ve yakışıklı bir genç olan çocuk 7 senedir yatağa bağımlı yaşıyor. Sağlığı nedeniyle, çalışamıyor ve sosyal yardımlardan mahrum. Dikkatsiz bir karar nedeniyle, hayatı alt üst oldu.Umarım Allah yardımcısı olur ve pişmanlığının mükafatını bir gün alır.

Günün Makalesi -OKU
Yaygın Yanlış İnanışlar ve Mitler - Dünyanın Düz Olduğunu Sanan Cahiller ve Diğer Mitler


Yorum Gönder

0 Yorumlar