Blogger Widgets

Recents in Beach

Daha İyi Bir Sorun Çözücü ve Lider Olmak İçin Bu 3 Soruyu Cevaplayın

Yıllar boyunca, çeşitli sebeplerden dolayı hayatımı değiştirdiğini söyleyebileceğim birkaç kitap okudum. Bunlardan biri,   gönülden tavsiye ettiğim M. Scott Peck'in" Az Seçilen Yol "İsimli kitabıydı.

Arama Sonuçları

Web sonuçlarAz Seçilen Yol

Kitabın ilk sayfalarının bende derin bir etkisi oldu. Hayatın kolay olması, her şeyin yolunda gitmesi için doğuştan gelen arzum beni sarstı. Peck şunu yazdı:
Bir kez gerçekten hayatın zor olduğunu bildiğimizde - bir kez onu gerçekten anladıktan ve kabul ettikten sonra - o zaman hayat artık zor değildir. Çünkü bir kez kabul edildiğinde, yaşamın zor olduğu gerçeği artık önemli değil.
Çoğu, bu gerçeği tam olarak yaşamın zor olduğunu görmüyor. Bunun yerine, sorunlarının büyüklüğü, yükleri ve hayatın kolay olması gerektiği gibi, hayat genellikle kolaymış gibi yaşadıkları zorluklar hakkında durmaksızın, gürültüyle veya incelikle inlediler!
Hayatın herkes için zor olduğu doğru.Unutma, Peck'in bize söylediği gibi, hayat kolay olmamalıydı. Bu yüzden günden güne karşılaşacağınız birçok sıkıntı ve rahatsızlığın olumlu yönlerinden birini düşünmenizi istiyorum. Çünkü onların bir adım olarak en hızlı şekilde güvenilirlik kazanmaları için bir fırsat sunduklarına inanıyorum. CEO'um Mark Cole bana bir pragmatistin başkalarının problem veya dikkat dağıtıcı olarak gördüğü şeyleri alıp onları fırsata dönüştürdüğünü hatırlattı. Sorunlar potansiyel yararlar sağlar : Bizi kendimize, başkalarına ve fırsatlara tanıştırırlar.
İlk defa liderlik etme fırsatı almak isteyip istemediğiniz veya liderlik sorumluluklarınız varsa ve bir etki yaratma arzusu olsun, sorun çözmede size eşsiz fırsatlar sunar. Aşağıdaki üç soruyu cevaplayarak bu alanda büyütün.

1. Sorunları çözme yöntemim benim hakkımda ne söylüyor?

Problemleri nasıl gördüğünüz, tavrınızı ve liderliğinizi şekillendirir. Onları ekibinizin ve organizasyonunuzun iyileştirilmesi için liderliğini kullanma fırsatları olarak görüyor musunuz? Yoksa planlarınızı mahvedecek ve sizi caydıracak rahatsızlıklar mı?
Derslere veya fırsatlara yol açan geçmiş sorunların bir listesini yapın. Şimdi, bu günden itibaren ortaya çıkan problemlerde pozitiflik aramak için bilinçli bir karar verin.

2. Başkalarını problem çözücüler olarak nasıl listeleyebilirim?

Bir süre önce bir arkadaşıma, ikimizden pek iyi tanımadığımız bir tanıdık karakteri sordum. Bana adamın karakteri hakkında yorum yapamayacağını söyledi çünkü sıkıntıyla başa çıkmış gibi görünmüyordu. Ne kadar doğru düşündüm. Sorunları çözme şeklinizle kendiniz hakkında çok şey öğrenebilirsiniz, ancak diğerleriyle ilgili olarak da tepki göstererek öğrenebilirsiniz. Bazı insanlar işleri daha da kötüleştirir. Bazı insanlar problemler için mıknatıs haline gelir. Diğerleri pes eder. En yakın tutmanız gereken insanlar, başarı için sorunları basamak taşlarına dönüştürecek olanlardır. Karşılaştığınız zorluklar, kimin kim olduğunu çözme şansı veriyor.
Bu haftadan itibaren, bazı yeni sorunlar ortaya çıktığında, ekibinizin üyeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için soruları kullanmaya başlayın. Bilgi toplayın, beyin fırtınası yapın ve çok sayıda çözüm bulun. Başlamanıza yardımcı olacak birkaç soru:
  • Sorun ne zaman başladı?
  • Nerede başladı?
  • Bunu ilk farkeden kimdi?
  • Bunun birkaç olası nedeni nedir?
  • Sorunun etkisi nedir? Kim etkilendi?
  • Diğer olası olumsuz sonuçları neler olabilir?
  • Bu problem daha büyük bir problemin parçası mı? Öyleyse nasıl?
  • Bu tür bir sorunla kim başarıyla ilgilendi?
  • Bunu çözmek için birkaç olası yaklaşım nedir?
  • Bu çözümler için ne tür zamana, uzmanlığa ve kaynaklara ihtiyaç duyulacak?
  • İnsanlar bu çözümleri satın alacak mı?
  • Bu çözümlerin her birinin uygulanması ne kadar sürer?
  • Bu çözümler bize gelecekteki avantajları nasıl sağlayabilir?
  • Tüm bunlardan hangi dersler çıkarılabilir?

3. Gelecekteki problemler ,gelecekteki fırsatlar neler

Şu anda üzerinde çalıştığınız büyük bir sorunu seçin. Çözüm ararken, sorunla ve çözümle ilişkilendirilebilecek mümkün olduğu kadar yaratıcı fırsatı beyin fırtınası yapın. Bu düşüncelerin problem çözme sürecini şekillendirmesine izin verin, çünkü ekibinizi veya organizasyonunuzu daha ileriye taşımak için bir problem kullanabilirseniz, en zor liderlik görevlerinden birini gerçekleştirmiş olacaksınız.